Блестящите престъпници рядко попадат в съда и затвора.

Но ако те не бяха попаднали там, тогава светът никога нямаше да научи за техния гений, . Ето защо много от известни измамници изобщо не са против да бъдат хванати. В крайна сметка славата привлича не по-малко от парите.

 

Ще започнем с може би най-талантливия измамник – Виктор Лустиг (1890-1947), човекът, продал Айфеловата кула, и то дори два пъти.

Във френски вестници е публикувана статия, че Айфеловата кула се разрушава. Гениалният мозък на Лустиг веднага грабва тази информация. Той фалшифицира своите идентификационни документи, успява да продаде кулата за скрап на голям търговец на използвани черни метали – Андре Поасон, и веднага избягва с парите във Виена. Поасон, засрамен, че е измамен, прикри факта на измамата, което помогна на Лустиг да се върне в Париж и да продаде кулата отново по същата схема, а след това да избяга в САЩ. Там той стана фалшификатор на пари и в крайна сметка е заловен и осъден. Той умира в затвора, но се гордее с измамите си до края на дните си.

Публикуваме съветите му за амбициозни измамници, как да се лъжат хората. Предлагаме да ги прочетете внимателно и да разберете как се държат измамниците и сами да решите какво можете да направите, за да не паднете в примките им.

 • Бъдете търпелив слушател (успехът на измамата зависи от това, а не от способността да бъбрите със събеседника).
 • Избягвайте да изглеждате отегчени.
 • Изчакайте, докато събеседникът спомене политическите си възгледи – и веднага се съгласете с него.
 • Направете същото с религиозните убеждения.
 • Можете да намекнете, че разговорът ще бъде за нещо интимно – обаче, ако събеседникът не е изразил интерес, не бива да продължавате тази тема.
 • Никога не обсъждайте заболяване (освен в специални случаи).
 • Не си навирайте носа в личния живот на събеседника (така или иначе, рано или късно той по невнимание ще го сподели с вас).
 • Не се хвалете. Направете така, че вашите постиженията да се разберат без вие да ги споменавате.
 • Внимавайте за външния си вид.
 • Никога не се напивайте.
 • Източник: WikipediaСледващият мошеник, който определено заслужава вниманието ни, е Артър Фъргюсън.

  През 20 -те години на миналия век той успява да продаде редица известни паметници и съоръжения в Англия на лековерни американски туристи. По-специално им продава Колоната на Трафалгарския площад, кулата Биг Бен и Бъкингамския дворец. След като “продава” всичко, което може в Лондон, той емигрира в САЩ и продължава измамите си. Зад Океана Фъргюсън успява да продаде Белия дом на вноски и е заловен само при продажбата на Статуята на свободата, за чиято продажба е арестуван.

  Процесът срещу измамника е интересен и забавен. Артър Фъргюсън успява да разсмее пресата и обществеността с остроумните си забележки.

  Когато съдията го попита какво е накарало измамника така нагло да злоупотреби с доверието на хората, той с усмивка отговорил:

  • Изключителното желание да разбера къде е границата на човешката глупост!

  Вероятно поради своята харизма, вместо 30 години, той получава само 5, а след като излиза от затвора, продължава да мами хората до смъртта си.

 • Източник: 4.bp.blogspot.comДруг гений на подземния свят – Франк Уилям Абанял, експерт в областта на документалната сигурност, известен със своите измами с фалшифициране на банкови чекове, дипломи и други документи.

  На 16-годишна възраст той започва да фалшифицира чекове и да ги осребрява. Неговите измами засегнаха 26 банки по света за повече от 5 милиона долара.

  За измамите си измамникът използва примитивно оборудване – химикалка, ножици, гума и лепило. Талантът му за преобразяване помага да се скрие от наказателно преследване: той умело се представя за пилот и лекар, професор и адвокат. И все пак Франк е заловен през 1969 г. и осъден. След като беше освободен от затвора, той си сътрудничи с ФБР за идентифициране на фалшификати.

  Историята на живота му лежи в основата на филма “Хвани ме, ако можеш” , където ролята на Франк се играе от Леонардо Ди Каприо. Доста интересни са изявленията на Франк за съвременните измами и не само за тях:

  • Престъплението на този век е кражбата на лични данни, кражбата на самоличност. Много е лесно да се представяте за някой друг. И представяйки се за някой друг, получавате кредитна карта на негово име, теглите заем, за да купите кола, давате за залог неговото имущество или дори може да отидете на работа по договор на негово място или да прехвърлите тежестта на данъците си върху него. Ние даваме толкова много информация за себе си, че всеки, навсякъде, може да стане всеки, по всяко време.
  • Веднъж някой е казал, че няма честни хора – има такива, това са тези, които нямат възможност да крадат. Вероятно той е бил мошеник: това е любимо извинение за измамниците.
  • Източник: WikipediaДруг оригинален мошеник, който се нарича крал на мошениците на XX век е Джоузеф Вайл, по прякор Жълтото хлапе (Yellow Kid), наречен така заради любовта си към жълтите вратовръзки и шалове.

   Той започва дейността си с продажбата на лекарство за червеи, което самият той е изобретил. Интересно е, че не помогна от червеи, но сякаш излекува хрема.

   Какви ли измами този находчив мошеник не е измислил в живота си. Но в същото време той не е мамил бедните хора, заради което е наречен Робин Худ сред измамниците. Най-големите измами в живота му са две. Едната от тях е, че наемайки сграда, той имитира работата на банка, а неговият съучастник посредник убеждава милионери да закупят парцели в центъра на града на половин цена. Всички плащания за поземлени имоти се извършват в брой през тази банка. След като получи парите, банката естествено изчезна заедно с измамниците.

   Втората измама като цяло е наглост, немислима по своя мащаб. Този гениален измамник успява да излъже италианските специални служби и да продаде петролни находища в Колорадо на кървавия диктатор Мусолини за 2 милиона долара.

   Джоузеф Вайл е убеден, че е невъзможно да се измами честен човек. Веднъж той отбелязва: “Всяка моя жертва беше по същество крадец”.

   Измамата се е превърнала в начин на живот за него. На 100 -годишна възраст го питат дали иска да слезе от инвалидната си количка и да измами някого на улицата. Отговорът му шокира всички: “Мечтая за това като гладно куче за костен мозък”.

  • по материали от Wikipediahttp://Wikipedia
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

You May Also Like

Обречени…/или/сме?

Идиотите в управлението и клакьорите-хипократовци, нищо не решават сами.Локдаунпандиз, ще има.И то…

СИПИ ОЩЕ….а,честито на бармана

  “…ти мене,уважаваш ли ме…?” Трезвеникът на републиката,невероятният ,този-Боби Михайлов спечели президентските…

Между безумието и здравия разум

На 14 ноември няма избираме просто президент и парламент, ние ще избираме…

Нема ,да се плашите-ШАви,напраЙм,богати….

Cлyжeбният ĸaбинeт зaлaгa тaвaн нa нoвия дълг в paзмep нa 10-12 млpд.…