Българските митници отново в мега издънка! САМО няколко дни след международния скандал със дванадесетте килограма злато изнесени в дисагите, без никаква следа, че са напуснали страната, Агенция „Митници“ пак е в центъра на голям скандал. И пак международен! Този път настъпената мотика е още по-яка, а скандалът оръжеен.

Да не видиш 12 килограма злато натъпкано в дисагите на бай ганьовците и да не търсиш съответни документи за неговия износ си е скандал, но двадесет бронетранспортьора, всеки тежащ по 12 тона вече е върхът. И за случайност и недоглеждане и дума не може да става. Това да не е игла, да я скриеш в джоба!? И златото НЕ Е, а пък БТР-те пък ИЗОБЩО.

„Гениите“ на митническата мисъл  и действие бяха специално подбрани и назначени от  бившия финансов министър Асен Василев. Така, че издънката си е  и негова. Да си я носи на рамо, заедно с вината! И не, че не бил предупреден кого назначава! В конкретния случай някои планове на „татко Асен и синове“ бяха осуетени от руските им колеги.

След златото нямаше реакция на българските митници. А от българска страна изобщо реакцията беше твърде семпла. И след БТР-те няма да има. Нищо, че от руска страна е заведено наказателно дело за контрабанда на оръжие. Сегашните обитатели на президенството са много наясно кого са назначили в митниците си. Обяснено им е, ако случайно са били зелени по въпроса (малко вероятно).

Сега няколко отметки. Ей тъй за финтифлюшка! Ростов на Дон и пристанището Азов, където е заловено оръжието, са на  близко разстояние до Донецк, където се водят военни действия. Контрабандни оръжия се търсят, където се води война. За трактори не стават. Както каза един от хората на БЪЛГАРСКА ЛЕГИЯ АНТИМАФИЯ – „Класическа схема на контрабанда“. Уж за едно място, но всъщност за друго.

И друго. Ей тъй между другото! Само преди дни американският посланик посети военното разузнаване.

И още друго: за чия ли пък предизборна кампания ДИРЕКТНО ИЛИ ИНДИРЕКТНО щяха да се насочат средствата? Няма как да изведеш от страната двадесет 12-тонни машини, без чадър върху акцията. Някой го е разтворил.

Валентина Милова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

You May Also Like

КОКОРЧО И БЪРБОРЕЩАТА МУХА :Неа,.а се плашите.ИДВА КАТАСТРОФА/новият хит,от BGplay,лист/

Слушам,слушаме-ЧУВАМЕ…? Мисля, мислим-ЗАБРАВЯМЕ…? Правим,правиме-ГРЕШКИ…? Ама ,Кирчо-малък е бил,когато е излязъл от България-затова,му…

Кирчо Хазарта и Ицо Харварда.

Имало,някога,една територия… и едни хора,дошли от накъде…. …и една ,сган от наследници…

WS-ТЕЛЕшоп по български И НОВИТЕ спасители

КОЛКО Е „УСПЕШЕН“ ФАРФАРА* КИРИЛ ПЕТКОВ. ТЪМНАТА СТРАНА НА БИЗНЕСА МУ /*фарфар…

опаааа….ДА ГУШНЕШ 27 МИЛИОНА ЗА 58 ДНИ!

Трябва да признаем, че да изкараш 27 милиона лева за 58 дни…