Плашат ме с наказателна отговорност, с 3 години затвор, не се чувствам виновен в себе си и няма да поема отговорност, каза бившият икономически министър.Кирил Петков призна в студиото на БТВ, че е подписал невярна декларация за гражданството си, когато е трябвало да бъде назначен за служебен икономически министър. Това означава, че е нарушил Конституцията, а  указът на президента Радев е противоконституционен.„Направил съм административния процес по изпращане и завършване относно канадското ми гражданство. На документа пише 20-ти август. Моята работа като българин беше на 21-ви април да подам декларация, която работа съм свършил“, обясни Петков.

Петков беше категоричен, че е подписал декларация през април, че не е чужд гражданин, защото е подал документи за отказ от канадско гражданско. Но към този момент не е имал документ от канадската държава, че го освобождава от гражданството  си, което е задължителното изискване на българската Конституция.

…Кирил Петков продължава да набляга на факта, че на 21 април 2021 г. е подал заявление за отказ от гражданство и е върнал своя канадски паспорт в посолството и  смята, че именно датата на волеизявлението за отказ от гражданство, а не моментът на връчване на административния акт, показват неговата воля.

Конституцията обаче е категорична – датата на отказ от гражданство се счита от датата на документа, с който съответната страна удостоверява, че лицето вече не е неин гражданин.

В случая Кирил Петков е имал двойно гражданство в момента на назначаването си за служебен министър – 12 май 2021 и е бил такъв до 20 август 2021 – повече от три месеца…“

На това му се вика на разговорен език – перде!

Нямал да поеме отговорност, щото нъц, нъц. Що нъц, нъц? Щото, байновци, Байдън ме посочи мене, бееее! Какво ти тук двойно гражданство, каква ти тук Конституция? Ние сме в „синергия с дневния ред на САЩ“.

Типично поведение за остапбендеровец. Но отново наблягаме, че е бледо копие на Остап Бендер, защото Остап Бендер е конгениален, а тоя е очевадно „тука има, тука нема“. За балъци.

Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

You May Also Like

КОКОРЧО И БЪРБОРЕЩАТА МУХА :Неа,.а се плашите.ИДВА КАТАСТРОФА/новият хит,от BGplay,лист/

Слушам,слушаме-ЧУВАМЕ…? Мисля, мислим-ЗАБРАВЯМЕ…? Правим,правиме-ГРЕШКИ…? Ама ,Кирчо-малък е бил,когато е излязъл от България-затова,му…

Кирчо Хазарта и Ицо Харварда.

Имало,някога,една територия… и едни хора,дошли от накъде…. …и една ,сган от наследници…

WS-ТЕЛЕшоп по български И НОВИТЕ спасители

КОЛКО Е „УСПЕШЕН“ ФАРФАРА* КИРИЛ ПЕТКОВ. ТЪМНАТА СТРАНА НА БИЗНЕСА МУ /*фарфар…

опаааа….ДА ГУШНЕШ 27 МИЛИОНА ЗА 58 ДНИ!

Трябва да признаем, че да изкараш 27 милиона лева за 58 дни…