Истеричните джихадисти и тяхното „Вярвайте в науката“

Но да се абстрахираме малко от новата болест. Според вас колко „ефективни и безопасни“ химически препарати сме погълнали, за да стигнем до там всяко училище да наема логопеди на щат, защото във всеки клас има по няколко деца със специални потребности? Деца, които не могат да говорят и не могат да се оправят сами.

„Вярвайте на науката! Вярвайте на науката! Вярвайте на науката!“

Колко хиляди пъти чухме тези слова от хора, които си нямат никакво понятие какво всъщност е науката. Какво е научният метод и как работи той. Как се е развила науката до сега.

Няма значение дали става дума за кварталния таксиджия или за поредния най-обикновен зубрач, който е изплагиатствал една дисертация и се е окичил с титлата „доктор“. Или пък дори и да е станал доцент в университета, в който стринка му е ректор. Или като онзи сладур, който се представяше за математик, защото такъв бил баща му.

Не правят разлика между твърдение, мнение, хипотеза, факт, проучване, доказателство… и дори въпрос.

„Вярвайте на науката“ повтарят като мантра хора, които дори не подозират колко милиарди стоят зад тази наука и че хората, които са ги дали, очакват да си ги възвърнат с огромни печалби. И ще го направят, защото така са свикнали. Защото те дърпат конците на регулаторни органи, те спонсорират политически партии, те наемат високопоставени държавни служители като консултанти във фирмите си.

„Вярвайте на науката, вярвайте на науката, вярвайте на науката“ крещят като истерични джихадисти имамите на новата секта на новото тоталитарно технократско общество, за което всеки, който не им вярва, е гяур. И трябва да бъде лишен от права, докато въпросните инвеститори им плащат медийните изяви.

„Изпитани, ефективни и безопасни“ крещят и държавните служители,

получили милиони по европейски проекти, за да пропагандират правата вяра. Искат от нас да забравим един от основните принципи на научния метод – че липсата на доказателства за връзка не доказва липсата на връзка.

„Вярвайте на науката“, чиито доктори доскоро рекламираха цигари, пръскаха децата с ДДТ, облъчваха ги и какво ли още не. Ама вие си вярвайте, иначе ще сте гяури и няма да можете да ходите на ресторант…

Автор: Георги Матеев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

You May Also Like

Новата нормалност стигна до фазата на Голямата чистка

И така, започва, Голямата чистка на Новата нормалност… по зададена команда и…

15/10/2021 в Рим- церемонията по откриването на “Портите на Ада”…Какво ли ни чака?

“На 15 октомври в Рим церемонията по откриването на портите на Ада.…

Глобалистите свалиха овчите кожи и загатнаха своя План…

„Следващата им игра ще бъде ФИНАЛНАТА игра срещу човечеството… дори няма да…

“Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.”

Защо хората доброволно жертват свободата си? 30.11.2021 Матиас Десмет (Mattias Desmet) е…