Те сами се вързаха с оня задушаващ възел, който се затяга повече с всеки следващ некадърен опит за освобождение. А некадърници в техните рехави редици се намират! Изявлението на Г. Лозанов срещу путинистите и антиваксърите прави старите им и неактуални опорки още по-абсурдни към днешна дата. Толкова са зле завалийките, че отдавна не опитват да привличат хора, а отчаяно се мъчат да задържат шепата грантови активисти, които така или инак са на каишка в техните фондации

Излезе интересна класация на най-влиятелните политически особи и партии във Фейсбук. На първо място е Костадин Костадинов с огромна преднина, на второ – Кристиян Шкварек, а Топ 3 завършва с официалната стена на партия „Възраждане“. Не ме карайте да смятам в тия жеги, защото нямам вентилатор в черепа, но останалите над 20 лица и партии в списъка май не могат да съберат общо толкова точки, колкото челната тройка.

Нещо повече, информацията е публична и подлежи на проверка. Проверих важните в списъка – няма фалшива новина. В тая връзка би трябвало да се вижда от всеки колко „ангажирания“ за даден период има и стената на „От Извора“ – за изминалия месец са близо 75000, като отпускарският сезон традиционно е доста слаб, пък и не работя особено интензивно по блога и фейса, тъй като наистина искам първите 5 епизода на новия подкаст да излязат накуп до зимата.

И все пак зад влиянието на „От Извора“ е дори президентът Румен Радев

Още по-слабо от моето влияние и това на съавторите ми в тази социална мрежа имат Корнелия Нинова, Христо Иванов, Стефан Янев, да не изреждам всички… Според класацията, по-назад са официалните профили на БСП, ИТН, Демократична България, ДПС Пресцентър, Зелено движение, Български възход

Не казвам това за хвалба, защото няма с какво да се похваля. През 2020 и 2022 година, когато борех дезинформациите за пландемията и фалшивите ваксини, влиянието на „От Извора“ беше до 5 пъти по-високо от днес. Но сега умишлено се въздържам да занимавам хората с очевидните глупости за войната в Украйна и разни раздухвани теми в антракта между по-ключовите епизоди на Великото зануляване.

Пиша тази статия заради новите дивотии на доц. Лозанов и другите конвертирани евроатлантици,

дежурещи по средствата за масова дезинформация. Естествено, те обвиняват в дезинформация всички други, освен себе си. Интересното при Лозанов обаче е, че докато другите плашат гаргите с отявлен акцент върху „депутинизацията“, бившият СЕМ-каджия гледа лошо от една снимка, на която можете да го объркате с бостанско плашило, жалва се заради лошите внушения към „либералния световен ред“ и прави поредните паралели с още по-лошите антиваксъри.

Наблюдението му, че тъй наречените „путинисти“ и „антиваксъри“ често са едни и същи хора, е вярно. Но вярното приключва с това. И ако „Дневник“ можеше да си позволи да го изтъква преди месеци, днес това е проява на скудоумие.

Същото обаче ни дава основание да направим

паралел между скудоумниците и поддръжниците на либералния световен ред

1. Само психодесните евроатлантически либерали не разбраха, че ваксините не са ваксини, нито са ефективни (за което свидетелстват бустерите), нито ще бъдат някога ефективни (собствените им експерти говорят за „варианти на вируса“, заобикалящи всякакъв имунитет), а за лъжите относно безопасността им няма и да говоря от уважение към глупавите хора, изиграли ролята на лабораторни плъхове или жертвени агнета върху олтара на една псевдонаука, но все пак… хора.

2. Само психодесните евроатлантически либерали с цялата си простотия и бустеризирана наглост не разбраха или не искат да разберат, че гледните точки към Русия или САЩ не се изчерпват само с черно-бели краски или с 6-цветната дъга по прайдовете им, а могат да бъдат далеч по-комплексни. И колкото по-задълбочени са гледните точки, толкова по-трудно се откриват „добри“ участници в която и да било война…

И толкова по-нелепо става да говориш за „внушения“, когато говорят факти

Щом неуважаемият Лозанов много държи нивото на обществената дискусия да са внушенията, ето няколко от мен – въпреки че и зорлем не мога да съм толкова слабо аргументиран, колкото него. Внушавам преди всичко на себе си, че не може да се правят смислени твърдения дали либералната демокрация е по-добра или лоша от режима на Путин, ако няма предложени критерии и база за сравнение. Следователно, Лозанов не говори нищо, което заслужава да бъде четено, чуто и взето под внимание, защото представлява едно негово просто внушение, че едва ли не по подразбиране едното е по-добро или по-лошо от другото.

Също така е негово внушение, че ако нещо е по-добро за него, непременно трябва да бъде добро за мен или за произволен човек на улицата. Например това, че той е заел сламената шапка на бостанско плашило за снимката и се мисли за хубав и сериозен, означава ли, че аз също трябва да се чувствам комфортно в една такава шапка? Това, че някои либерали лапат и сядат на всичко, което стърчи, означава ли, че и аз трябва да ям доматите със стърчащите колци?

И ми е трудно да избегна внушението,

че когато медиите дават трибуна на един празнословец като Лозанов след предишния изказал се либерал, който е затрил ценни минути от живота ни със словоблудства, това е случайно. Внушавам си, че някой опитва чрез подбора на публични говорилници да внушава измамна многобройност на тия, дето просто не са случили на народ… И колкото повече говорят едно и също, толкова повече отблъскват масовата публика и я запращат към фейсбук профилите на популисти като Костадинов.

Такива като Костадинов, колкото и да не ги харесвам, безспорно умеят да вържат две изречения в логична нишка. На същия Костадинов не мога да му отрека, че обикновено признава насрещни аргументи и опитва да ги обори със свои контрааргументи. А такива като Лозанов залагат на лековерие и искат всичко живо да дудне мантрата, че диктаторският режим на Путин е по-лош от диктаторските режими на Байдън, Макрон, Трюдо, Джасинда и тем подобни ваксинатори насилници, защото „ваксините“ са получили личното одобрение на тотално некомпетентното бостанско плашило Лозанов и неговите либерални единосъщности, тотално лишени от индивидуално мислене.

Костадинов печели от всичко това, да. Има защо, и не защото си дава зор

Е, да, той работи. Но и получава много наготово. Заради пълната некадърност и безмерна глупост на противниковия му отбор.

За себе си мога да кажа, че публиката, която евроатлантиците ми пращат с идиотизмите си, не ме радва. Не съм политическа особа, нямам партия и нямам какво да печеля от разширената публика – новодошлите често ме и дразнят. Добре известно е, че не гласувам и не съм привърженик на никоя партия (всяка познава жилото ми), та от 2 години ми се налага да се боря с политизираните им симпатизанти, дето още търсят спасение там, където никога няма да го намерят.

Но и не се оплаквам. В крайна сметка никой не бяга от хубавото, а разширената ми публика не бяга от мен, въпреки че на моменти си позволявам да я обиждам и напъждам. А ако публиката бяга от нещо, то може пък да не е такава прелест, недраги ми Лозанов, колкото и либерални етикети да му слагат и каквато и медийна подкрепа да си купи.

Иван Стаменов
05.07.2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

You May Also Like

Новата нормалност стигна до фазата на Голямата чистка

И така, започва, Голямата чистка на Новата нормалност… по зададена команда и…

15/10/2021 в Рим- церемонията по откриването на “Портите на Ада”…Какво ли ни чака?

“На 15 октомври в Рим церемонията по откриването на портите на Ада.…

Глобалистите свалиха овчите кожи и загатнаха своя План…

„Следващата им игра ще бъде ФИНАЛНАТА игра срещу човечеството… дори няма да…

МАСИВНИ ОБВИНЕНИЯ В ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО

В световен мащаб  бързо нараства съпротивата срещу ПЛАНдемията. Различни хора и организации…